Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ezekeben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
Unokatesomnak kell. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6)
Valószínűséget kiszámolhatjuk a jó esetek számát elosztva az összes lehetőség számával!
27 golyóból 27 féleképpen tudunk kivenni 1 golyót. Tehát már a nevezőt ismerjük.
27 golyóból 9 piros és 18 fekete van. Így tudjuk, hogy a jó lehetőségek száma 18.
A valószínűség, hogy egy feketét tudunk kihúzni: 18/27=2/3=0,66666=66,667%

4)
ABCD paralelogrammában α=42°, β=?
Azt kell tudni a paralelogrammáról, hogy egymással szemben lévő szögei egyenlőek, adott oldalon lévő két szög 180°-ra egészíti ki egymást.
β=180°-42°=138°

5)
A szabályos tetraédernek összesen 6 éle van. Mivel ismerjük az összes él hosszát (48 cm), ezért egy éle 8 cm (48/6, mert szabályos, ezért az élek egyenlőek).
A tetraéder teljes felszíne: A=a²* 3  => A=8²* 3 =110,85 (cm²)
0