Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ebben segíteni unokatesomnak?

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3)
a²-b²=75 és a+b=15 a-b=?
Ismerjük fel egy nevezetes szorzatot: a²-b²=(a+b)(a-b)
Innen már egyszerű dolgunk van:
75=15*(a-b) => a-b=5

4)
Egy háromszög belsőszögeinek összege 180°.
α=57°, β=64°.
γ=180°-57°-64° => γ=59°

5)
A hasáb felszíne: A=2*(a*b+a*c+b*c)
a=6, b=6, c=10
A=2*(6*6+6*10+6*10) => A=312 (cm²)
0