Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segitsen valaki ez a mai házi??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
623
3cm sugarú körből kivágtunk egy 90 Celsius-fokos középponti szöghöz tartozó körcikket. Mennyi ennek a területe??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Celsius-fokos? Nem csak simán fokos?
Gyanítom, hogy inkább utóbbi... :)
Körcikk területe:
T=1/2*i*r, ahol r a körcikk sugara, i a körcikk ívhossza, amit i=2*r*π*α/360
i=2*3*π/360*90=4,7124 (cm)
T=1/2*4,7124*3=7,0686 (cm²)
0