Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feszültség

Főoldal » Középiskola » Fizika
642
Egy adott ellenálláson 4A majd 8A áramerősséget vezetünk hogyan változik a kivezetéseket mért feszültség indokoljuk!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ohm törvényének lényege:
R=U/I=Állandó
A feladat szerint R=állandó.Legyen U1 a feszültség 4A-nél és U2 a feszültség 8A-nél.
Ohm törvényét felhasználva:
U1 =4R
U2 =8R
Ebből látszik, hogy a második esetben a feszültség az első duplája.
0