Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek: Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1825
1. Határozza meg a 3a-5b vektor koordinátáit, ha a(-2;1) és b(-1;5)
2. Határozza meg a -2a+3b vektor koordinátáit, ha a(3;-1) és b(2;-5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszerűen koordinátánként kell elvégezni a műveleteket. Megmutatom az elsőn:

`3a =3·(-2;1)= (3·(-2); 3·1) = (-6; 3)`
`5b = 5·(-1;5)=(5·(-1); 5·5) = (-5; 25)`
`3a-5b=(-6; 3)-(-5; 25)=(-6-(-5);3-25)=(-1;-22)`
0