Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
787
Ha valaki tudna segiteni ennek a megoldasaban,megkoszonnem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4x+12y=20
x²-2y=2
Az elsőből x+3y=5 azaz x=5-3y, ezt a másodikba behelyettesítve:
(5-3y)²-2y=2
25-30y+9y²-2y=2
9y²-32y+23=0 y=1 vagy 23/9
Ha y=1 akkor x=2.
Ha y=23/9 akkor x=-8/3.
1