Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlô szàrú hàromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
Mekora annak az egyenlôszàrú hàrszögnek a szàra, melynek alapja 12cm, magassàga 8cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenlő szárú háromszögről azt kell tudni, hogy a magasságának talppontja az oldalt felezi, így már használhatjuk a Pitagorasz tételt!
x-nek nevezve a szár hosszát a következő egyenletet tudjuk felírni:
x²=8²+(12/2)²
x²=64+36
x²=100
x=10 (cm)
0