Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. osztályos tz B

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1224
Sziasztok! Segítene valaki megoldani ezeket? Hétfőn tz és nem tudom...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 8.osztály, kémiaaziparban
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
1) a fémekben sok szabad elektronok van, ennek következtében az anyag jól vezet.
acél: a vas legfontosabb ötvözete. hídszerkezet, kések, villák. betonacél (vasbeton)
2) Al: 1, 2, 5
Fe: 3, 4, 6
3) Benzin: gépjárművek hajtóanyag
bitumen: útépítés
4) napenergia, szélenergia, vízenergia
5) Polietilén, Polipropilén, polisztirol, poliuretán
előny: nagyon jó szigetelő, a hő segítségével könnyen megmunkálható
hátrány: a hőhatására elfolyósodik, így a szigetelés megszűnik a vezetékeken
6) Széndioxid gáz képződik
Na₂CO₃+2HCl=2NaCl+CO₂+H₂O
konyhasó előállítása, széndioxid előállítása, de lehet, hogy félre értem a kérdést.
7)2Al + 3Cl₂=2AlCl₃
Al3+
Cl-
8) falazás egyik segédanyag összetétele: mész, homok, víz, ízlés szerint cement :)
Szokásos recept: 10 l víz, 3 lapát mész, 3 lapát cement, 16 lapát homok
Ca(OH)₂+CO₂= CaCO₃+H₂O
Habarcs(?)
9) Ezt hagynám a tanult kollégáknak.
10) Ezt hagynám a tanult kollégáknak.
0

Köszönöm szépen!
0

Az oxidréteg szorosan tapad a dém felületéhez, így elzárja a fémet az oxigéntől és megakadályozza a további átalakulást. (Rozsdásodást)
A vas addig rozsdásodik, amíg az összes vasatomja nem oxidálódik.

Alumínium égése:
4Al+3O2---> 2Al2O3
0