Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
605
Segítség!! Kérlek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az alátámasztási pontnál lesz a forgástengely. A rúd rövidebb hosszának tömege legyen m1. Itt az erőkar 60-L/2, ha a hosszabbik része L hosszú. Ennek a tömege legyen m2. Tudjuk, hogy a rúd homogén tömegeloszlású, így a három egyenlet:
m1+m2=24;
m1/m2=(120-L)/L;
∑M=m2gL/2-40L=m1g(60-L/2).

Ezt megoldva L=119,2 cm.
0