Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
PLS FONTOS!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x(x-3)=4x-6x²
x²-3x=4x-6x²
7x²-7x=0
7x*(x-1)=0
Egy szorzat akkor és csak akkor nulla, ha valamelyik tagja 0!
Így x₁=0, x₂=1!

5x²-8x+3x(x+2)=0
5x²-8x+3x²+6x=0
8x²-2x=0
2x(4x-1)=0
Egy szorzat akkor és csak akkor nulla, ha valamelyik tagja 0!
Ezért x₁=0, x₂=1/4!

(2x+2)(x-1)=5x+6
2x²+2x-2x-2=5x+6
2x²-5x-8=0
Megoldó képlet:
x₁₂=(5± 25-4*2*(-8) )/(2*2)
x₁₂=(5± 89 )/4
x₁=(5+ 89 )/4=~3,61
x₂=(5- 89 )/4=~-1,11
1