Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg !!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
762
3311 es 3327 feladat valaki legyszi segitsen nekem ezt megoldani bukasra allok es sehogy se tudom megoldani uzenetet is irhattok legyszi fontos holnapra kell jo matekosok irjatok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3311)
Szinusz tételt alkalmazzuk, de először számoljuk ki a harmadik szöget: ABC szög=180°-65°42'-47°24'=66°54'=66,9°
a/sinα=b/sinβ=c/sinγ
AB/sin(47°24')=172/sin(66°54')
AB=sin(47,4°)*172/sin(66,9°)
AB=137,64 (m)

3327)
Koszinusz tételt kell alkalmazni! c²=a²+b²-2*a*b*cosγ
Először kiszámoljuk, hogy milyen hosszú utat tesznek meg a hajók 3 óra és 40 perc alatt (3,667 óra)
Egyik hajó 18 km/h*3,667 h =66 km, a másik hajó 48 km/h*3,667h=176 km!
c²=66²+176²-2*66*176*cos110°
c²=4356+30976-23232*(-03420)
c²=43277,81
c= 43277,81 =208,03 (km)
0