Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen magasról ejtjük le a labdát?

Főoldal » Középiskola » Fizika
650
Fizika házi így szól: Milyen magasról ejtjük le azt a labdát, ami 20 m/s-os sebességgel ér le a taljra?
A segítséget nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kő végső sebessége 20m/s, amit úgy számíthatunk, hogy a kezdősebességéhez hozzáadjuk az eltelt idő és a gravitációs gyorsulás szorzatát. A test szabadesést végez, ezért kezdősebessége 0m/s.
v=v0-g×t
20=0+10×2, tehát 2 másodpercig zuhant.
A test elmozdulását úgy számíthatjuk ki, hogy a kezdősebességét megszorozzuk az eltelt idővel és hozzáadjuk a gravitációs gyorsulás 1/2 részének és az eltelt idő négyzetének a szorzatát.
s=(v0×t)+[(g/2)×t²]
s=(0×2)+[(10/2)×2²]
s=0+(5×4)
s=0+20
s=20
Tehát 20m magasról indult.
0