Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekosok segítsetek kérlek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
719
Van ez az egyenlet(kép)
kijött hogy az x=10 de az ellenörzés nem. Kérlek segítsetek nekem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Az eredményed jó. Az ellenőrzés is kijön.
0

Pedig X=10, az ellenőrzés is kijön.

60-at vettem közös nevezőnek, x=10 behelyettesítéssel:

48/60 - 10*(10-1)/60 = 6*(10+3)/60 + 15(2-10)/60
48 - 100 + 10 = 60 + 18 + 30 - 150
-42 = -42 ✔️
0

Én máshogy ellenőriztem mint az előttem szóló. Csatolom :) ha már leírtam :)
0