Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.es fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Egy 90kg römegű ember 10kg tömegű zsákot emel egyenletesen h=5m magasságra mekkora ennek a munkavégzési folyamatnak a hatásfoka g=10m/s2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, szöveges, 9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A munkavégzés W=(10+90)×5=100×5=5000J.
Mivel tízszer annyi erővel nyomjuk a földet és tízszer annyi munkát végzünk, ezért a hatásfok 10%-os.
0