Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
A 11. Kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4x-[12-[17-(5-x)×2+x]-x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-[12-[17-(10-2x)+x]-x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-[12-[17-10+2x+x]-x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-[12-[7+3x]-x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-[12-7-3x-x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-[5-4x]=3x-[7x-(2x+10)]-3
4x-5+4x=3x-[7x-(2x+10)]-3
8x-5=3x-[7x-(2x+10)]-3
8x-5=3x-[7x-2x-10]-3
8x-5=3x-[5x-10]-3
8x-5=3x-5x+10-3
8x-5=-2x+7
10x-5=7
10x=12
x=1,2


Módosítva: 8 éve
1

4x-{12-[17-(5-x)*2+x]-x}=3x-[7x-(2x+10)]-3 (haladjunk belülről)
4x-[12-(17-10+2x+x)-x]=3x-(7x-2x-10)-3
4x-[12-(7+3x)-x]=3x-(5x-10)-3
4x-(12-7-3x-x)=3x-5x+10-3
4x-(5-4x)=7-2x
4x-5+4x=7-2x
8x-5=7-2x
10x=12
x=1,2
1