Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
A 46. Feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kikötés: x∈Z, x≠8
(6x-37)/(2*(x-8))-2*(5x-39)/(3*(x-8))=7/8
Közös nevező: 6*(x-8)
(3*(6x-37)-2*2*(5x-39))/(6*(x-8))=7/8
(18x-111-20x+156)/(6*(x-8))=7/8
(45-2x)/(6*(x-8))=7/8 (nevezőkkel keresztbe szorzok)
8*(45-2x)=7*6*(x-8)
360-16x=42x-336
58x=696
x=12
Az ellenőrzést rád bíznám!
0