Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek leirnatok a teljes mogoldasat?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
618
Számitsd ki egy termék ÁFA nélküli árát tudva, hogy 19%-os ÁFÁ-val, 300 lejbe kerül.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+x*19%=300
x(1+19%)=300
x=300/119%
x=252,10 (lej)
Ellenőrzés:
252,10*19%=47,90
252,10+47,90=300 (lej)
0