Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Itt van mégegy

Főoldal » Középiskola » Kémia
583
2 ⋅ x/84,3 + 2 ⋅ (19,03 – x )/106 = 0,400 (a mértékegységek kiesnek)
x=8,43
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2*x/84,3+2*(19,03-x)/106=0,400 (zárójelek felbontása)
2x/84,3+38,06/106-2x/106=0,400 (84,3-mal szorzok)
2x+3208,458/106-168,6x/106=33,72 (106-tal szorzok
212x+3208,458-168,6x=3574,32 (összevonok, rendezek)
43,4x=365,862 (43,4-gyel osztok)
x=8,43
0