Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem. Segíts! Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Kémia
526
(2x + 3y)44,0 + (3x + 3y)18,0 = 31,22
Felhasználva az előző részben meghatározott összefüggést (x = 3y)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Behelyettesítünk:
(2*3y+3y)*44+(3*3y+3y)*18=31,22
9y*44+12y*18=31,22
396y+216y=31,22
612y=31,22
y=0,051 => x=0,153
0