Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3421
Sziasztok! Egy deltoid alapú hasábot kellene megszerkesztenünk a házi dolgozatban, de sajnos nem tudjuk hogy kell. Adatai: a=5,4 cm b=3,2 cm e=7,5 cm(szimmetriaátló)
M=3 cm
Köszönöm előre is aki tudna segíteni !!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
deltoid, hasáb, alapú
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
bocsi ! hasáb hálója kellene
0

Deltoid (papírsárkány:))
Kiszerkeszteni pedig a következő módon kell:
Vegyük fel az e szakaszt (szimmetriaátló). Az egyik végpontba szúrjuk a körzőt, amit előzőleg a oldal hosszra nyitottunk ki, majd ezzel húzzunk egy kört. A másik végpontba szúrjuk a körzőt a b oldal hosszal rajzoljunk egy másik kört. Ahol a két kör metszi egymást ott lesz a deltoid két szemben lévő csúcsa.
A test oldalai téglalapokból áll, rendre 5,4×3, 5,4×3, 3,2×3, 3,2×3.
A hasáb teteje megint egy deltoid, amit hasonlóan az előzőekhez kell megszerkeszteni.
Ha mindent jól csináltál, akkor összeáll belőle a hasáb.
A kép nem méretarányos és nem teljesen pontos, de a lényeg jól látható rajta.
Módosítva: 8 éve
0