Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Vaddisznó

439
Jellemezd a vaddisznó testfelépítését és életmódját. Kérlek segítsetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

3
emlősök osztálya párosujju patások rendjébe tartozik.
Bundája vastag és sötét színű, fedőszőrzete erős sertékből áll. Orra megnyúlt, vége mozgékony. Mindkét nemnek van agyara. A kanok testtömege 60 és 227 kg, a kocáké 36 és 150 kg között váltakozik. Táplálékának zöme növényi eredetű, kedveli a makkot, de a rágcsálókat, kis nyulat, férgeket, hüllőket, madártojásokat vagy a férgeket sem veti meg.n, novembertől februárig párzik. 4 hónap vemhességi idő után, március, május tájékán születnek meg a kismalacok, melyek száma almonként elérheti a 12-t is. A fiatalok jellegzetes mogyoróbarna és sárgásbarna csíkozásúak. A malacok nagyon hamar, néhány nap leteltével képesek követni anyjukat. Nappal kidőlt fatörzsek alatt pihen, majd a szürkület beköszöntekor valamint éjszaka táplálkozik. Vadászatilag értékes nagyvad.A vaddisznó családi közösségekben, csapatokban jár, ezt kondának nevezzük.

1

FAJLEÍRÁS: Arcorra megnyúlt, mozgékony ormányban végződik. A szemfogak a hímeken 30 cm-t is elérő agyarakká alakulnak. Szürke vagy feketés szőrzete sörteszerű. A malacok sárga csíkosak. Családi közösségben, kondában él.

TÁPLÁLKOZÁS: Elsősorban növények, gyökerek, gumók, makk, de állati eredetű táplálékot is fogyaszt.

SZAPORODÁS: Tavasszal 4-12 malacot ellik.

MÉRETEK: Feje és törzse 1,8, farka 0,3 m hosszú.

ÉLŐHELY: Főként a lombhullató erdők, de másutt is felbukkanhat. Nem védett, vadászható.

ELTERJEDÉS: Hazánkban sokfelé megtalálható, gyakori állat.
1

FAJLEÍRÁS: Arcorra megnyúlt, mozgékony ormányban végződik. A szemfogak a hímeken 30 cm-t is elérő agyarakká alakulnak. Szürke vagy feketés szőrzete sörteszerű. A malacok sárga csíkosak. Családi közösségben, kondában él.

TÁPLÁLKOZÁS: Elsősorban növények, gyökerek, gumók, makk, de állati eredetű táplálékot is fogyaszt.

SZAPORODÁS: Tavasszal 4-12 malacot ellik.

MÉRETEK: Feje és törzse 1,8, farka 0,3 m hosszú.

ÉLŐHELY: Főként a lombhullató erdők, de másutt is felbukkanhat. Nem védett, vadászható.

ELTERJEDÉS: Hazánkban sokfelé megtalálható, gyakori állat.
0