Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
Valaki segítene??Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3)
x=-1 => y=-5
x=0 => y=-3
x=3 => y=3
x=6 => y=9

b)
2(3x-5)+46=6(5x-2) (zárójelek felbontása)
6x-10+46=30x-12 (-6x+12, összevonás)
48=24x (÷24)
x=2
1