Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b) Ki kell kötni, hogy y≠-1!
2y/(y+1)-3y/(y+1)=1/6 (közös nevezőre hozom)
(2y-3y)/(y+1)=1/6 (keresztbe szorzok a nevezőkkel)
-6y=y+1
7y=-1
y=-1/7

d)v≠-1 vagy v≠-1/2
(v-1)/(v+1)-(2v-1)/(2v+1)=0
(v-1)/(v+1)=(2v-1)/(2v+1) (a nevezőkkel keresztbe szorzok)
(v-1)*(2v+1)=(2v-1)*(v+1) (zárójelek felbontása)
2v²-2v+v-1=2v²-v+2v-1 (összevonok, amit lehet)
2v²-v-1=2v²+v-1 (-2v²)
-v-1=+v-1 (+v+1)
2v=0
v=0
Módosítva: 8 éve
0