Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
646
-1 a megoldás de nekem háromszor is +1 lett
a.) feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Valóban -1 az eredmény (lásd a képen)
Ha nem találod meg, hol hibáztál, a te megoldásodat is látni kellene.
Sajnos ez a kép hibás. Javítani csak úgy tudom, hogy új válaszként feltöltöm
Módosítva: 8 éve
2

Először is kikötök x≠0!
2(x+1)*1/x=1-(2(1+2x))/x (közös nevezőre hozom)
(2(x+1)-x)/x=(x-2(1+2x))/x (mivel x≠0, így simán szorozhatok x-szel)
2x+2-x=x-2-4x
x+2=-2-3x
4x=-4
x=-1
Valószínű, hogy valahol rosszul váltottál előjelet. Gyanítom, hogy amikor a -2(1+2x)-nél nem -2-vel, hanem +2-vel szoroztad a +2x-et!
1

A javított kép:
1