Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
619
Sziasztok tudnátok segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
1 inch=2,54 cm
17*2,54=43,18cm

b)
1láb = 30,48cm
6*30,48=194,88cm

c)
Sajnos ebben nem vagyok biztos, rossz választ pedig nem szeretnék írni.

d)
1 mérföld=1,609km
185*1,609=297,605 km
:)
0

Tanult kollégám előbbi válaszai jók!
Csak kiegészíteném:
A c) kérdésre a válasz:
Mindegy, hogy a 100 métert váltjuk át yardra, vagy a 110 yardot méterre!
Mivel 1 yard van megadva (0,9144m), így célszerűbb 110 yardot átváltani.
110*0,9144=100,584 (m)
Feltételezve, hogy a rövidtávfutó egyenletesen fut, így a rövidebb távot rövidebb idő alatt teszi meg, mint a hosszabbat.
Ezért a kérdésre a válasz, hogy a 100 métert hamarabb futja le, mint a 110 yardot.
Gyakorlásként kiszámolhatnád, hogy a 100 métert váltod át yardra. Itt is az fog kijönni, hogy a 100 méternyi yard kisebb, mint 110 yard.
0