Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka, N

Főoldal » Középiskola » Fizika
853
Egy 2 kg tömegű testet nyugalmi helyzetből 30 N erő emel 2 m magasra.

a) Mekkora munkát végez az erő?
Így számoltam ki:
s=2m
F=30N
W=?
W= F*s= 30N*2m=60J
Ez így jó?

b) Mekkora a test gyorsítására fordított munka?
Ezt sajnos nem tudtam kiszámolni, tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a)
jó.

b)
A test energiája a végén helyzeti és mozgási energiából áll, ezek összege az a munka, amit kiszámoltál. A helyzeti energiája `E_h=m·g·h`, (ahol `h=s` a magasság), a többi (vagyis `W-E_h`) volt a gyorsításra fordított energia (mert a gyorsítás miatt lett sebessége, vagyis mozgási energiája)
Tiszta? Gondolom ez alapján ki tudod számolni.
0