Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki megoldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1603
1) Van 18 liter 46%-os és 12 liter 54%-os alkoholunk. Hogyan keverjük ezeket össze, hogy 48,5%-os alkoholt kapjunk?

2) Egy villamossín mellett 4km/h sebességgel haladunk. Minden 12 percben elhagy minket egy villamos, s 4percenként találkozunk egy szembejövővel. Mekkora a villamosok sebessége, és milyen időközönként követik egymást?

3) Egy háromszög egyik szöge a másik két szög összegének a fele. A két nagyobbik szög együttvéve akkora, mint a legkisebb szög 3-szorosa. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3) a,b,s szögek
a+b+c=180
a=(b+c)/2
c=(a+b)/3
ezt kell megoldani, s kijön, hogy a szögek 45, 60, 75
1