Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
564
Hatarozzátok meg azt a számot,amely 26- tal kisebb mint háromszorosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x-nek hívjuk a keresett számot
x+26=3*x mindkét oldalból elveszek x-t
26=2x mindkét oldalt osztom 2-vel
x=13
Módosítva: 8 éve
1