Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a legkisebb pozitív egész szám..?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1578
Melyik az a legkisebb egész szám, amivel az 56-ot megszorozva köbszámot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, köb, köbszám
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bontsuk fel 56-ot prímtényezőre:
56=2*2*2*7=2³*7
Ahhoz, hogy a szám egy köbszám legyen, az kell, hogy a 7-es a harmadikon legyen: 7-t 7²-nal kell szorozni. Vagyis 49 a keresett szám!
2³*7³=(2*7)³=2744
0