Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok másodfokú egyenletekkel

Főoldal » Középiskola » Matematika
3446
Egy társaság 48000Ft-ért kisbuszt bérelt. Az elutazás pillanatában még egy utas csatlakozott hozzájuk, így mindegyik utasnak 200Ft-tal kevesebbet kellett fizetnie. Hány utas volt eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szövegből az egyenlet:
48000/x=48000/(x+1)+200
48000(x+1)=48000x+200x(x+1)
200x²+200x-48000=0
x=15
Tehát eredetileg 15 utas volt.
0