Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1381
Egy rombusz oldala 7.07cm hosszú,
hegyesszöge 67.4°
Mekkorák az átlói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a=7,07
alfa=67,4 fok
béta=(360-2*67,4)/2=112,6
Egyik átló: e=2*a*cos(alfa/2)=2*7,07*cos(67,4/2)=7,76
Másik: f=2*7,07*sin(112,6/2)=11,76

VAGY

egyszerűen szögfügvényekkel
sin 67,4/2 * 7,07 = 3,9 - az átló fele, 3,9*2=7,8
cos 67,4/2 *7,07 = 5,9 - szintén az átló fele 5,9*2 =11,8
1

Fontos!
Valaki tudja, hogy ezt a feladatot hol lehet megtalálni? Milyen könyvben, stb...
0