Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
719
760g 25%-os cukoroldathoz hozzáadtunk 74g cukrot és 120g vizet. Hány %-os a kapott oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Eredeti oldat:
Oldat tömege: 760 gramm
Oldott anyag tömege: 760 * 0.25 = 190 gramm

Készített oldat:
Oldat tömege: 760 + 74 + 120 = 954 gramm
Oldott anyag tömege: 190 gramm + 74 gramm = 264 gramm
T% = (Oldott anyag tömege / Oldat tömege) * 100 = (264 / 954) * 100 = 27.67 %
0