Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

T. tz 7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
681
Mekkora a 20 cm belső magasságú és 1,2 cm belső átmérőjű kémcső térfogata ha azá alsó része félgömb a felső része henger alakú.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V=Vfélgömb+Vhenger
r=1,2/2=0,6(cm)
Vfélgömb=4*r³*π/6=4*0,6³*π/6=0,4524 (cm³)
m=20 (cm), r=1,2/2=0,6(cm)
Vhenger=π*r²*m=π*0,6²*20=22,62 (cm³)

V=0,4524+22,62=23,07(cm³)
0