Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

T. tz 6

Főoldal » Általános iskola » Matematika
714
Számítsd ki a a gömb felszínét és térfogatát ha r=19 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb
Felszíne: A=4*r²*π
A=4*19²*π=4536,46(cm²)

Térfogat: V=4*r³*π/3
V=4*19³*π/3=28730,91 (cm³) =28,73091 (dm³) =28,3091 (l) :)
0