Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

T. tz 5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
679
Számítsd ki a kúp felszínét,térfogatát ha r=3 cm az alaplap sugara a=5 cm az alkotója.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felszín: A=r²*π+r*π*a, ahol r az alapkör sugara, a az alkotó hossza.
A=3²*π+3*π*5=75,40 (cm²)

Térfogat: V=T*m/3, ahol T az alapkör területe, m a test magassága V=r²*π*m/3
m kiszámolható Pitagorasz tétellel: m= a²-r²  => m= 5²-3²  => m=4 (cm)
V=3²*π*4/3=12*π=37,70 (cm³)
0