Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

T tz 3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1000
A 4cm X 10 cm - es téglalap alapú gúla magassága 6 cm.Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gúla térfogata=(alapterület × magasság)/3
Alapterület:
4*10= 40 (cm²)
Ezt magassággal szorozuk
40*6/3=120(cm³)
0