Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

T tz 2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
4732
Egy henger alakú bögre belső magassága 12 cm belső alapkörének átmérője 8 cm belefér-e egyszerre 0,5 l kakaó
Válaszodat számolással indokold!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger térfogata: (alapterület × magasság)
átmérő=2*r
Az alapterület: π*r² => 4²*π=50,27 (cm²)

V=50,27*12=603,19 (cm³)=0,60319 (dm³)=0,60319 (l) >0,5 (l)
Vagyis a kérdésre a válasz: igen a bögrébe belefér a fél liter kakaó.
0