Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai transzformációk

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1838
Egy 2 m magas oszlop árnyéka (a megfigyelés időpontjában) 1, 6 m.
Milyen magas az a torony, amelynek árnyéka az adott időpontban (az oszlop közelében) 33, 6 m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2/1,6=x/33,6
2/1,6*33,6=x
x=42 (m)
1