Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valszám

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
Társasjátékban 3-as mezőn állok és 1 kockával dobok. Mekkora eséllyel NEM lépek a 7-es mezőre?
Ez jó megoldás: Úgy a legegyszerűbb kiszámolni, ha vesszük az esemény komplementerének valószÍnűségét (tehát mennyi a valószÍnűsége,hogy fogok a hetesre lépni) és ezt kivonjuk az egyből.
Ha egy lépésből jutok a hetesre, az egyféleképpen lehet: 4-est dobok. Ilyenkor p=1/6.
Ha két lépésből az három féleképpen történhet: (1;3);(2;2);(3;1). Ez p=3*(1/6)^2.
Ha három lépésből, akkor ez szintén három módon lehet: (1;1;2);(1;2;1);(2;1;1). Ennek valószÍnűsége p=3*(1/6)^3.
Ha négy lépésből, az csak egy módon lehet: (1;1;1;1), aminek valószÍnűsége p=(1/6)^4.
Ezeket a páet kivonva 1-ből P=1-1/6-3*(1/6)^2-3*(1/6)^3-(1/6)^4, ami 953/1296
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help, stb, Valószínűség, számítás, esély, valszám, társas, mező, lépés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha többet is dobunk, akkor teljesen jó a megoldásod.
0