Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
747
Oldd meg az egyenleteket. Alaphalmaz: Q
2*c-3=c+17
4*f+8=f-22
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nyitott mondatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
2*c-3=c+17 mindkét oldalról elveszek c-t és mindkét oldalhoz hozzáadok 3-t
c=20
b)
4*f+8=f-22 mindkét oldalról elveszek f-t és 8-t
3*f=-30 mindkét oldalt osztom 3-mal
f=-10


Módosítva: 8 éve
1