Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valós számok halmaza

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
f(x)=5x+5,25
f(3)=5*3+5,25=20,25

g(x)=x²+2x+3,5
x²+2x+3,5=2,5
x²+2x+1=0
x₁₂=(-2± 4-4*1 )/2
x₁₂=(-2±0)/2=-1

b)
g(x)≥-1

c)
5x+5,25>x²+2x+3,5
0>x²-3x-1,75
x₁₂=(3± 9-4*1*(-1,75) )/2
x₁₂=(3± 16 )/2
x₁=(3+4)/2=3,5
x₂=(3-4)/2=-0,5
Megvan a két érték, ahol az egyenlet nulla!
Mivel a x²-3x-1,75 polinom egyenesállású parabola és a nullánál kisebb értékeket keressük, így a feladat megoldása a következő:
-0,5<x<3,5
0