Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
(x-3)² +(y+2)²=169
x-4y=64
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I) (x-3)²+(y+2)²=169
II) x-4y=64 => x=64+4y
II-t behelyettesítem I-be
(64+4y-3)²+(y+2)²=169
(61+4y)²+(y+2)²=169
3721+488y+16y²+y²+4y+4=169
17y²+492y+3556=0
y₁₂=(-492± 242084-4*17*3556 )/(17*2)
y₁₂=(-492± 256 )/34
y₁=(-492+16)/34=-14 => x₁=8
y₂=(-492-16)/34=-(254/17) => x₂=72/17
Módosítva: 8 éve
0