Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
A b valós szám mely értéke(i) esetén lesz a 2x²+bx+3=0 egyenletnek pontosan egy megoldása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor lesz az ax²+bx+c=0 egyenletnek pontosan 1 valós gyöke, ha a diszkriminánsa egyenlő 0.
Diszkrimináns a megoldó képlet gyökalatti része!
2x²+bx+3=0 egyenletet a következő megoldó képlettel oldanánk meg:
x₁₂=(-b± b²-4*2*3 )/(2*2)
d=b²-4*2*3 => b²-4*2*3=0 => b²-24=0 b=± 24 =~±4,899
b=± 24  esetén lesz egy megoldása az egyenletnek.

Módosítva: 8 éve
0