Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkidomok testek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
517
Tudnátok segíteni ebben a két feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
859)
a) A trapéz területe: T=((a+c)*m)/2
a=280, c=220, m=640
(280+220)*640/2=160000(m²) =16 (ha)

V=T*M, ahol T az alapterület, M a tó mélysége
V=160000*4,2=672000(m³)=6720(hl)

b)
Teljes terület: T=((a+c)/2)*m
a=11,4; c=1,42; m=12,5
T=((11,4+1,42)/2)*12,5 => T=80,125 (m²)
gyep: T*60% => 80,125*60%=48,075 (m²)
virágágyás: T/4 => 80,125/4=20,03125 (m²)
kőlapok: T-gyep-virágágyás: 80,125-48,075-20,03125=12,01875 (m²)
0