Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1281
A folyó jege csak 30000 Pa nyomást bír el.Lépéskor a legkisebb talpfelület
150 cm2.Mekkora súlyú ember mehet legfeljebb a jégre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A kérdés alapján a jég 30001pa nyomásnál már eltörik. A nyomott felület 150cm²=1,5dm²=0,015m². A nyomást (szilárd testeknél) a nyomás és a nyomott felület hányadosaként számíthatjuk ki. p=F/A, ha behelyettesítünk akkor 30000=x/0,015. Ha megoldjuk az egyenletet megkapjuk, hogy 450N (45kg) a maximális súly amit a jég elbír.
Módosítva: 8 éve
1