Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni egy rombusz alapú hasáb magasságát az alábbi példából?

Főoldal » Középiskola » Matematika
979
Feladat:

A rombusz alapú hasáb átlóinak hossza 24 cm és 10 cm. A palást területe a hasáb felszínének 52 százaléka. Számítsd ki a hasáb magasságának hosszát.

Kérlek aki tud segítsen, sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz átlóiból ki tudjuk számolni a rombusz kerületét és területét.
a= 5²+12² , ahol a a rombusz oldala
a= 25+144 
a= 169 
a=13 (cm)
K=4*13=52 (cm)
T=10*24/2=120 (cm²)

A hasáb felszíne:
A=2*T+M*K=2*10*24/2+4*13*M, ahol M a test magassága
2*T=A*48% => (2*10*24/2)/48%=A =>240/48%=A => A=500 (cm²)
500*52%=260 => 260=M*K =>260=M*52 => M=260/52 => M=5 (cm)
0