Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika algebra 7.o SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
772
Írd fel algebrai kifejezéssel
a, Zolinak b forintja van a bankszámláján, ennek 3-szorosát készpénzben tartja az otthoni íróasztal fiókjában. Hány forintja van Zolinak?
b, Egy téglalap kerülete 78cm. Az egyik oldala a cm. Mekkora a másik?
c, Egy háromszög egyik szöge 72 fokos, a másik (alfa) fok, Hány fokos a harmadik szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
már sikerült: (csak ellenőrizzétek le)
a, b+b*3
b, (78-2*a)/2
c, 180-(72+a)
1

Jók a válaszok, csak nem vitted végig!
a) x=b+3*b=>x=4*b!, ahol x a keresett mennyiség
b) b=(78-2a)/2=> b=39+a, ahol b a keresett hosszúság
c) β=180°-(72°+α)=>β=108°-α, ahol β a keresett fok.
1