Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Látja-e...?

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
A feladat c része lenne a kérdésem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ki tudjuk számolni a körszelet magasságát:
95- 95²-(43/2)² =2,47 (m)
Elemér ugyan a tó közepén próbálja a poharat nézni, nekünk elég a színpad egyenes oldaláról nézni a dolgokat.
A következő egyenletet tudjuk felírni:
tg1,5°=x/2,47 => 2,47*tg1,5=x => x=0,06(m)=6,47 (cm)
A kérdésre a válasz.
Elemér látja a pohár tetejét, úgy 1,5 cm méter nagyságban. (Csak magán megjegyzés, hogy elméletben látja, de valójában úgy 95 méter távolságból, már lehet, hogy nem tudja felismerni, hogy mi van a színpad végében elhelyezve :))
0