Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
602
Hány g szalmiáksót kell adagolnunk 250g 23%-os oldathoz, ha 46%-os oldatra van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Jelenlegi oldatunk:
Oldat tömege: 250 g
Oldott anyag tömege: 250 * 0.23 = 57.5 gramm

Új oldatunk:
Oldat tömege: 250 + X gramm
Oldott anyag tömege: 57.5 + X gramm
T% = 46

T% = (oldott anyag tömege / oldat tömege) * 100
46 = (57.5 + X / 250 + X) * 100
0.46 * (250 + X) = 57.5 + X
115 + 0.46X = 57.5 + X
57.5 = 0.54X
X = 106.48 grammot kell hozzáadni.
Ellenőrzés:
Oldat: 250 + 106.48 = 356.48
Oldat anyag: 163.98
T% = (163.98 / 356.48) * 100 = 46
0