Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Heterogén sokaság

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
621
Már az nagy segítség lenne ha a táblázatot kitöltené valaki nekem segítségképp!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A szöveg alapján ennyit lehet kitölteni:

`{:("Márka","vásárlók","átlag","szórás","relatív szórás")
, ("Chio", 33, 198, 23, )
, ("Pom-Bär", 25, , 30, )
, ("Lay's", 10, , 8, 13.5% )
, ("Fritolay", , 174, , 14.8% )
, ("Chee-tos", 20, 160, 0, )
, ("összes", 100, 204, , )
:}`

Ebből csak a Chee-tos 160-as ára volt az, amihez ki kellett vonni 200-ból 40-et, a többi egy az egyben benne van a szövegben.

A Fritolay vásárlóinak száma kijön abból, hogy az összes szám 100 kell legyen, ahhoz 12 kell még. Utána ugyanabban a sorban a szórás kijön, mert `"relatív szórás" = "szórás"/"átlag"`, vagyis `"szórás"="relatív szórás"·"átlag"`

Aztán a Lay's sorában az átlag hasonlóan: `"átlag" = "szórás"/"relatív szórás"`

Aztán szorozd be minden sorban a vásárlók számát és az átlagot, az kiadja az összes elvásárolt pénzösszeget (a Pom-Bär soránál persze nem lesz adat). Mivel összesen 100·204 Ft kell kijöjjön, ebből kijön a Pom-Bär átlaga is.

A végén a relatív szórásokat már könnyű kiszámolni...

Ezzel minden cella kijött, illetve nem tudom, hogy kell-e az "összesen" sorban a szórás... Ha függetlenek az események, akkor lehet becsülni (a szórásnégyzetek összegének a négyzetgyöke). És nem tudom, mire vonatkozik az m=5 adat...
Módosítva: 8 éve
1